Ramadhan tiba lagi..

Assalamualaikum.

It took a lot of effort (membanteras kemalasan) untuk menaip kat sini balik.

Last time post pasal liptint bagai tu, esoknya ayah masuk wad, lepas tu dah 2x keluar masuk. Semalam baru keluar, baru hari ni sis bernafas.

The cutest thing lepas post pasal liptint tu, petang lepas post tu ada sorang akak dari Terengganu whatsapp terus beli 1. Malam tu dia bayar, esoknya aku pos.

Kepada kak Wan, u are such a cutie. Takde iklan mana-mana, alih2 ada orang beli :D. Tak dan nak masuk Ig pun. S.i.b.u.k has been my syllabus since the past 1 month. Yup nampak I update Ig sekali-sekala, just for the sake of my sanity- i need to post something (and getting likes from strangers) haha..

Itulah keadaanya seorang introvert ye dak. Nak menyerlah, at the same time nak menyorok. Menulis ajelah kerja kau, rasa happy, rasa lega. Those who understand will paham. Some will mengeji, ada mak kesah?

Ah ramadhan this time. Quite challenging. Most of the times I was thinking how will I cope my raya this time?

Mak tak ada, ayah sakit, almost bedridden. Rasanya jadual raya berubah I will start raya at my own house. Cooking my own rendang, messing with my own periuks. Mak is deeply missed all the time, especially this Ramadhan.

Kadang masa berlalu, braving the storm is the only thing you should do.

Mak never taught me to run away from responsibilities. She taught me on how to be stronger, happier and a better mother.

Of all the not so good things, there are my husband, kids, siblings and strangers to help me all along the way.

Count your blessings, friends.

Kerana Allah akan menambah lagi jika kita bersyukur.

Jika kita berjaya menyedari perkara-perkara yang patut kita syukuri.

I have plans for this blog, but God is the best planner.

Thank you for stopping by.

Bdway, happy Ramadhan chuolss.

May this be our best Ramadhan so far. Insya Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge