Assalamualaikum.

Rindu juga nak menaip dekat sini.

As for the post tentang mak pergi, opening entri dah ada. Cuma masih belum ada kekuatan untuk menulisnya. I guess that i just have to go with the flow and write it whenever i am ready. For unknown reason, i think a writer should always write her story especially for a special person like her.

Redha.

Saya memang redha. Cuma saya rindu. Saya tak tahu kalau kita rindu tu kita tak redho ke?

The hardest time bila sampai parking ofis scroll phone cari nama mak. I save nama semorang nama penuh ok. Maybe the fear that i will forgot everyone’s full name nanti–> makan minyak ikan lebih please haha. Oh lagi satu I save nama penuh supaya orang jahat jumpa phone takde nak tekan call ‘mak’ kat kampung sebab mak memang gabra bila orang call ke hihi. U know lah kes orang-orang jahat nak memperdaya orang ni kan.

It is hard to scroll, find her name, but cannot tekan.

Sebab tekan krg ayah kena angkat. Ayah biasa kitorang call hphone dia sebab dia selalu rehat dalam bilik, pun tak berapa sihat sangat. Mak adalah owner phone telekom kat rumah tu. Phone berdering, mesti anak call dia punyalah. Her happiness, her universe. Infact phone kat rumah pun aku masukkan pun sebab senang mak nak call. Lagi sorang bapak mertuaku bila call dak Papa tak dapat. Sekarang hanya pak mertua aje yang call. Kadang cakap dengan Aiman, “dulu kalau tak atok, mesti nek sarah yang call kan”..

I still scroll my phone, finding her name, but unable to tekan.

That s hard you know.

Kadang bila rindu, i translate berita untuk Tazkirah net.

Pilih artikel yang panjang so i ll be more occupied.

Ya Allah please ease my mother’s journey.

But, less 1 day to meet her everyday kan. This makes me happy.

Jadi nikmat mana yang hendak kita dustakan.

Love you mak.

Scroller,

Dak Ana

2 thoughts on “Scroll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge