Join Slimfit 2018 Bukit Jalil!

Assalam. Sepatutnya taip ni dari minggu lepas, lepas tu berlarut dari semalam lepas tu account pulak suspended. Seperti biasa kacau web hoster (ada ke perkataan tu haha) En Zul lepas tu beliau setelkan tanpa banyak hal. Berkibar-kibar semangat nak tulis tentang Join Slimfit 2018 Bukit Jalil ni sambil masak, drive pun draf secara verbal (gittew) sekarang ni baru sempat nak tulis hehe.

slimfit2018bukitjalilintansiza2

Dapat whatsapp dari Tantan minggu lepas, beritahu dia jadi coach Slimfit area Bukit Jalil. Saya memang tak terkejut sebab dah tahu dia ada apply dan dia memang fit untuk tugasan tu. Saya kawan dengan Tantan ni dah lama, dari tingkatan 4 sampai sekarang. Kalau kau ada kawan sama tinggal dengan kau dekat asrama atau uni ke, bangun tidur celik mata dah tengok muka dia sampailah malam karang, kau akan kenal orang tu in and out. Kau tau dia sewel, sengal, baik hati, setia dan seangkatan dengannya. Sifat-sifat internal seperti itu.

Dengan Intan ni kita dah melalui zaman media sosial yang panjang. Dari zaman dia blogging kat blog lama dia pasal masak-masak, selalu gelak macam nak tersembur kat ofis baca cerita mak-mak. Dia seorang yang happy go lucky, kelakar if you know her personally. Tapi kalau kau tak kenal pun dia memang ceria sentiasa pun. Maybe itu sebab dia awet muda???–> dont forget my sushi tantan.

Lepas tu dia try move on to  wordpress tapi maybe lebih selesa dengan Ig/Fb. I am not so Ig/Fb thingy sebab maybe I malu nak mengexposekan diri haha. Lagi satu saya suka menulis jadilah bertapalah diriku di sini tehehe.

Dan kita melalui dari zaman debab mak-mak sebenarnya orang tengok ok je tapi kita sendiri merasa tak selesa faham kan. Aku bulan puasa ni merasalah kurus sikit Tan memang aim tak nak dikecam sis tu yang kata lebih 60kg dont go to fashion show okey –> bajet orang nak jemput kau ke fashion show. Tantan yang I kenal well you may skodeng her Ig/ Fb u tahu dia gilo malam-malam lari semua, subuh alam dah keliling kondo, lepas tu hiking, masuk marathon, ultra marathon bagai are u a human Tantan? Sometimes I hate you because you are living in Bukit Jalil (tetiba) and mostly because you run/ ran without me. Saje buat touching sikit padehal aku yang malas kakaka

Tapi yang penting untuk pilih coach adalah kita kena pilih coach yang ada sifat humanity. Coach yang tak kejam/ garang sebab kau satu hari dah lalui macam-macam tekanan kat ofis rumah fikir nak masak apa semua lepas tuh tetiba lak dapat coach yang nak kecam-kecam orang. Ada sesetengah orang dia jenis yang confidante – ni macam kau huru-hara cerita masalah kat dia, dia boleh tenangkan kau balik.

Tantan is the confidante type. (see Tan I bold this phrase)

Ada beberapa kali saat aku insaf mesej dia Tan camne aku dah gemuk ni, nak kurus macam kau, I am lazy bum tan lepas tu dia dengan kepasrahan mendengar lepas tu sampai sekarang aku ingat nasihat dia pasal eat clean semua tu:

“Ana kau sebenarnya dah tahu dah pasal eat clean sumo ni. Kau cuma nak buat aje”.

See she hit the point. Kita memang dah tahu tapi kita malas. Atau demotivated. Dia start ajar sikit-sikit dari tahun lepas Ana mulo-mulo kau buat ini. Lepas tu ini. Lepas tu ni. I applied dekat 2-3 bulan and lost permanent kg(s) –> lawyer suke buat ( ) gini 😀 . Bila pergi court pendaftar tanya kenapa u kurus I macam alamak nak bodek kew I just said sibuk Tuan. Lepas tu baru teringat I apply benda yang dia ajar macam xxxx dan xxxxx dan yyyy. Rahsiolah dia kan dah jadi trainer sekarang –> extra sushi sebab simpan rahsia Tan 😉

Tapi berat wanita ni pun turun naik jugak. Ada masa kau makan macam bela hantu raya. Tantan kata ok dio pun sama turun naik. So kenalah bersenam. Yang penting body fit kau boleh rasa. Dia cakap bila dah terlupa/ terlepas, mula balik. Lebih baik mula balik dari kau terus ke sasaran yang salah.

It is not easy to find a trainer yang memahami sistem fisiologi wanita seperti Tantan. We err, we are human. But we get back to our plan. Girl power!!!

Lagi satu saya suka Slimfit ni sebab dia untuk WANITA sahaja. Kita pun dah dewasa kan untuk fikir kenapa group wanita sahaja ni lebih baik.

I tak pernah ucap terima kasih to my best friend since gilo years di MRSM. Tq Tantan ajar aku eat clean, suruh2 manja agar kerap berlari tapi join marathon belum lagi. I will and best of luck to your future group Slimfit 2018 Bukit Jalil.

Hey kawasan Bukit Jalil dan seantero dengannya. Meet coach Intan Siza.

slimfit2018bukitjalilintansiza

Join coach Intan Siza di Slimfit 2018 Bukit Jalil dari 4/8 -15/9 nanti. Boleh book early bird price pendaftaran bermula 1 Jun 2018. You will never regret it because you will get a COACH and a FRIEND. I mean a real good friend. Dengan syarat korang tak poyo macam iols. Just look at her Ig and you will understand because she is so sincere and friendly.

Check out her profile HERE. IG to skodeng and follow her.

I love you Coach TanTan.

p/s: Intan cakap post ini bias sangat haha untuk makluman uols ada 40 coach ya untuk Slimfit 2018 ni di kawasan yang berbeza. Do check out the website SLIMANDFIT!

3 thoughts on “Join Slimfit 2018 Bukit Jalil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge