Assalam.

Hari tu punyalah menaip post ni sekali yang taip-taip hilang.

Ini video first sparing Aiman.

Aiman = biru.

Tunggu dekat 4 jam lebih dia lawan 2 minit aje.

Atuk punyalah risau dia ni dah lah pernah patah kaki tangan semua.

Saya cakap ala Pa 2-3 minit aje. Insya Allah takde apa-apa.

Saya suka perhati orang lawan. Ada jenis yang pasif aje – tunggu orang sepak. Ada yang aktif – kejar. Ada yang bengang bila kena sepak-sepuk bertubi-tubi. Paling best tengok budak perempuan lawan hah rasakan tendangan girl power 😀 . Yang kita 3 orang (Mama, Papa, Ica) dok menggelakkan dan juga kagum tengok game orang.

Video ni amatur so maaflah kalau terdengar suara macho akak dan suara Ica gelakkan orang nak tendang abang dia tak kena haha. Ada juga yang tetiba menghalang rakaman akak macam dah hmpffttt sangat nasibbbbb dia beredar –> tarik nafas lega sambil simpan kekuda wakaka

Result = Aiman kalah (Aiman – biru)

Sesiapa tengok pun tahu dia main belasah aje tendang lepas tu tak kena pulak tu. Tapi saya gembira dia berani mencuba dan berani masuk gelanggang. Biasalah kena kutuk dengan atuk mak pak sedara semua biar dia belajar menerima kritikan. Dia ni happy go lucky je orangnya. Bukannya kesah sangat pun 🙂

Lepas tu aku tetiba rasa lega okey kalau kata kena buli ke atau kitorang dalam bahaya ke (kitorg adalah gegirls: me and Ica) saya tahu dia akan lawan dan bukan pasif sahaja.

Semua perkara memerlukan latihan Abe Aiman. Belasah aje dulu adalah teknik saya dulu juga sewaktu mula menulis. Bukannya tahu apa pun yang ada cuma minat yang mendalam. Yang penting kita berani masuk gelanggang. Gittew.

Lepas ni nak masuk tournament dekat Perak pulak. Ok tengok dulu result periksa pertengahan tahun ya Bro 🙂

Jumpa lagi. Bye!

p/s: Dia selalu nak tendang muka sebab nanti dapat markah lebih. Lepas tu nampak tak tendangan ke belakang yang selalu praktis kat rumah tu haha. Abe Aiman budak bertuah!

2 thoughts on “2 minit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge