What if I fall…

Hai salam.

Minggu ni letih sebab … dan … dan … Nampak sangat malas nak taip haha.

Tak sabar nak balik + minum kopi + tidur + deco2 rumah yeay. Orang lain sibuk nak pergi bercuti kau sibukkan nak kemas lemari, stor, bilik Aiman etc haha. Papa pun sama dia kalau dapat mesin rumput, berkebun, kerja-kerja spray bagai tu dia happy sangat. Cuma kita duaorang ni bizi sangat dengan kerja hakikinya selalu rindu dengan kerja2 merawat hati lara gitu. Anak cuti sekolah ni kau nak kena jugak jadi cikgu malam-malam bagi tuisyen walaupun mata tu nak terlelap-lelap ajar theyols.

Sekarang saya dah buat jadual kerja-kerja updating blog etc ok, jadi hari ni turn update blog. Jadi mohon baca dengan pasrah sebab post macam ni biasanya random dan bebelan saje.

Sebenarnya saya target hujung tahun ni pembaca blog ni ada 200K. Tapi rasa tak dapat mungkin dalam 190k sahaja. Blogging pun jarang ikut musim dan kalau nak post ramai pembaca mesti ada teknik SEO juga dalam artikel. Masa saya mula tulis blog ni cuma untuk berlatih menulis, tulis surat untuk anak-anak supaya diaorang boleh tahu saya macam mana kalau saya tak ada lagi. Will they laugh reading my stories or cry maybe? Tapi bila fikir balik kalau saya tak ada siapa nak bayar yuran tahunan, adakah hosting saya akan tulis surat kepada keluarga saya inform saya ada blog? Saya cuma nak kalau anak saya rindu they can read my writings here. And in Tazkirah net. Ada sekali tu Aiman tanya Mama kenapa Mama tak tulis kat Tazkirah net lagi? Macam dulu? Saya bagitahu saya sibuk. Dia pun diam aje. Lepas tu tau-tau mata saya dah masuk habuk. I guess that I am sooo rindu. Rindu tengok tulisan Author : Dalin Ali. Hanya orang yang faham aje akan faham apa yang saya rasa ni.

Ada satu quote ni saya baca – Sometimes we have to let our dream die, but don’t let that kill us… Kadang- kadang kita kena kuburkan sahaja impian kita, tapi jangan biarkan perkara tu memusnahkan kita pula.

Dulu saya ingat takkan ada orang baca pun blog ni. Takut juga. Tapi saya tulis aje. Rupa-rupanya dah 180k orang baca. Dulu saya takut tulis artikel takde orang baca juga. Yelah kau siapa Dalin Ali orang tak kenal okeyyy… Alhamdulillah dah 19 artikel. Berapa orang baca tu tak penting bagi saya, tapi berapa orangkah yang betul-betul mendapat manfaat dari artikel saya tu?

Bagaimana atasi perasaan gemuruh

Oh talking about falling and such…

Masa kita membesar kita jatuh berkali-kali sebelum kita berlari kan.

Ada kau kesah kau jatuh terlentang, terjerumus bagai semua tu.

Kau bangun, mempersyetonkan halangan dan cuba sampai kau berlari….

Betul tak?

Oklah bye uols.

Have a nice weekend!

4 thoughts on “What if I fall…

  1. Happy birthday Sayaaaanggg… happy birthday sayaaaang…happy birthday sayaaaang…!!!!

    Kalau jatuh..bangun.. jatuh lagi.. bangun lah lagi. Kalau jatuh tak bangu tu mungkin sebab pengsan..takpelah.. kejap lagi mesti ada org panggilkan ambulan.

    Kalau lapar makan… kalau gemok senam lah.. heheh..

    I love you sweetheart ku yg jauh di mata tp memang selaaaaluuuu dekat di hati aku. Aku tau aku ni kejap ada kejap hilang… tapi ketahuilah ana… aku sentiasa ada sebenarnye. U know where to find me.

    Ya Allah tolonglah berikan segala2 yg terbaik terhebat terbest utk kawan saya ni. Dia budak baik Ya Allah…

  2. Haha Tantan this really make my day. Dah kenapa nama kau Nora tak sempat aku nak mengsurveynya haha.

    Tq Tq u know i love u kan. Aku still budak form 4 blok ATF yang perati aje budak row bawah yang selalu memekak-mekak terkekek-kekek ketawa tak tentu arah tu. Like pehal dia ni bising sangat taulah cun khens….Like i hate that girl. Hate chu!!!

    Lepas tu bila kenal dia aku ketawa dari pagi bawak ke malam sebab dia seperti cahaya suria yg bersinar….

    Old memories adalah seperti peti harta karun okeh. But only you can find it.

    Dah karang aku asik speaking yang berterabur ni ..

    I love you tantan. Like i always be thankful ada Mak, Ayah, dak Papa, anak-anak dll, I will always be thankful to have a friend just like you —> ewah.

    Muah ciked –> ayda jebat chuolls
    Dalin recently posted…What if I fall…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge