Good morning Angerina!

#quick post

Hai.

Saya rindu menulis. Tadi baca balik artikel Stephanie Kurlow dekat fb Tazkirah net saya pernah quote dia kata:

For me dancing is like flying.

Memang betul. Bagi saya:

Writing is like flying.

And I’ve been flying low these few months. Ye ke low? Ke tersadai terus?

#rindu

Oh pagi tadi auntie cleaner masuk bilik saya dan saya kata Hi Auntie. Morning!!!

Office saya memang ceria sangat asyik gelak aje tak kira time stress ke gembira ke.

Lepas tu Auntie kata:

Good morning Angerina!

Saya macam What?? Angerina?

Yess your name. Angerina!!!

Saya gelak gila dengan yang kat luar dengar pun ketawa sekali.

Auntie my name is Diana. Like Lady Diana. Not Angerina ok.

And the whole office laugh like crazy again.

Saya paling muda di pejabat, but we are like family.

Boss saya ajar untuk menegur dengan  baik semua orang yang masuk ke office tak kira jika dia seorang tukang kebun yang nak beli rumah kos rendah, atau seorang doktor pakar yang nak bina rumah jutaan ringgit. Beliau ajar saya jika orang marah kita, we just back off and keep quiet for a while. Beliau tak pernah beritahu directly tapi kita perhatikan gerak-geri dia selama ini.

Saya teringat quote Dr Anwar Fazal:

Ingin kenal hati seseorang? Lihat bagaimana dia melayan kau waktu kau tiada apa-apa.

Saya suka lihat reaksi orang bila mereka tak tahu saya kerja apa sebab saya memang selebet aje kalau pergi mana-mana. Sebab dari pemerhatian saya, orang yang betul-betul baik dengan saya regardless saya pakai apa atau tahu saya kerja apa adalah orang yang akan stay dalam hidup saya selama-lamanya.

Mungkin anda yang baca di sini adalah boss, did you practice good team values at your office?

Do your staff laugh during your presence? Or they all just menikus aje?

Jumpa lagi. Bye!

Yours truly,

Ahkak Angerina

 

4 thoughts on “Good morning Angerina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge