Hai.

Ia macam constant battle tau sama ada kau ni patut berhenti kerja atau tak.

Bagi orang yang bekerja macam saya, mesti ada terdetik dalam hati nak berhenti bila:

  1. Kau kena ambik cuti tuk setelkan kerja-kerja partime kau;
  2. Bila kerja partime kau pay your bills constantly;
  3. Bila kau tertunggu-tunggu traffic light kaler merah nak reply whatsapp customer;
  4. Bila kau berjaga malam nak buat quotation bagai;
  5. Bila Mak kau tak sihat it kills you bila tak dapat jaga dia full time;
  6. Bila kau rindu gila nak blogging dengan gigih walaupun takde org baca;
  7. Bila kau rindu nak tulis artikel tapi kau takde masa;
  8. Bila anak kau nak exam kau rasa nak jadi mak2 dan segala cikgu tuisyen dekat rumah;
  9. Bila dekat office kau teringat 1001 kerja2 partime kau yang tak siap;
  10. Bila kau teringat buat kali ke 100 kerja2 partime ni bagi kau financial independence dan insya Allah tahun depan dah takde apa-apa hutang lagi. Amin.
  11. Bila kau happy sesangat buat kerja partime even mata cam panda  sebab ia keluarkan satu sisi kau yang tersembunyi – kreativiti. Gittew haha.

Jadi laywer – one part.

Jadi biziness woman – one part.

Dua-dua letih juga. Sayang juga.

Abih camno tu.

#middle life crisis

#abaikan sebab tiada jalan penyelesaian haha

#jadi penulis – my heart

2 thoughts on “I knew it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge