Surat untuk bulan

Salam dan Hai,

Ada ke orang baca blog ni lagi hehe.

Tahun 2016 ni memang membawa seribu kenangan untuk saya. Perkara-perkara yang selalu saya dengar akhirnya berlaku di depan mata.

-adik bff saya meninggal dunia di oversea yang jadi viral satu Malaysia

-anak staf saya meninggal dunia

-rumah mak kawan saya terbakar minggu lepas total loss

-kawan saya baru bersalin berlaku uterus rupture or rahim pecah, baby sekarang di NICU PPUM, mak dia tak pernah tengok dia lagi.

Ramadhan ni saya follow emel dari Abu Productive Muslim.

Saya kagum dengan gayanya menulis yang menyentuh hati. Kata-katanya ringkas tapi penuh makna.

Masih ada orang dalam dunia ini yang hidupnya penuh misi mengingatkan orang lain.

Saya share emel ini sebab ia menyentuh hati.

About sadness and how to cope with that.

Saya pernah reply emel Abu ni tau tapi yang jawab macam automated reply haha. Ntah hapa saya tulis Abu thank you bla..bla..bla.. Suka nak over2 hahaha…

Ya saya tahu emel ni dihantar kepada semua orang dalam list dia, tapi percaya tak sesetengah surat/emel sebenarnya dihantar terus oleh Allah ke hati kita.

Selamat membaca.

Assalamu’alaikum Diana,

Couple nights ago, I noticed how the Ramadan moon was fading and soon it’ll disappear..

At first, a feeling of sadness overcame me as I realized how soon Ramadan will end and the beautiful spiritual nights of Ramadan would be over..

But on second reflection, it occurred to me that sadness is not the right feeling that we should harbour in our hearts during these last nights… rather we should harbour the feelings of great Hope in Allah’s Mercy that He accepts from us this Ramadan as well as great Fear that we might lose out on His Mercy if we are not of those who are accepted.

These two feelings – Hope & Fear – should guide us in these last few nights of Ramadan; whenever we feel that we’re not doing enough because we’re overwhelmed or busy with other responsibilities in life, we should have good Hope in Allah’s Mercy that He accepts whatever little we do and multiplies it for us.. and whenever we feel that we’re doing a lot, or are starting to feel lazy about doing more, we should have Fear that maybe our deeds may not be accepted due to lack of sincerity and we should strive extra hard..

Diana, the Ramadan moon may be fading.. but Allah SWT is Everlasting and we should aim to make the most of the remaining days and nights of this month with full Hope & Fear of Allah (SWT)..

In the end, please remember me, my family, and the ProductiveMuslim team in your duas. I hope you’re finding these series helpful. We really want you to have an amazing Ramadan – and we’ll be with you everyday to support you with that inshaAllah.

JazakumAllah khair for reading these emails..please do share with your family and friends.

Sincerely,

Your brother,

Mohammed Faris

Founder & Chief Productivity Officer

ProductiveMuslim.com

ProductiveMuslimAcademy.com

Author, The ProductiveMuslim: Where Faith Meets Productivity

I tweet & Snapchat @AbuProductive

One thought on “Surat untuk bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge