Artikel ke 15 : Kisah ballerina yang comel

Salam,

Hari ini artikel saya yang ke 15 diterbitkan.

Artikel ini tentang Stephanie Kurlow, gadis muallaf berumur 14 tahun. Stephanie bercita-cita menjadi ballerina atau penari balet berhijab yang pertama di dunia.

Sejak akhir-akhir ni tugasan menulis saya tajuknya sudah disediakan. Kelemahan saya paling besar adalah memilih tajuk, sepertimana anda lihat di blog ni. Tajuk omputes, karangan BM. Ada yang tajuk takde kena-mengena dengan isi -_-” . Saya terima hakikat bermasalah mencari tajuk tapi mujurlah ada bantuan teheee…. Mengada betul dah tua bangka nak dispoonfed bagai T_T.

Saya terpikat menulis artikel ni bila terbaca quote Stephanie yang ini:

“I think it is cool how ballerina never show pain.

She might be bleeding in her shoes but never show pain“.

That’s it. I like you Steph!—> tetiba buat macam adik angkat.

Menulis artikel ini saya minum berjag-jag kopi. Stuck sangat lama pada point ke 3. Selalu tau macam tu ada 5 poin lepas tu kau ada 3 idea aje.

Saya suka menulis artikel ini sebab saya faham bagaimana dia rasa.

Dia suka balet, pernah berhenti, tapi dia rindu.

Saya siap berdoa agar Steph doakan saya selesai menulis artikel ni. Kira macam – Heyya Steph here i m writing about you. Please make dua for me so that I can finish this task and let Malaysian know about your dream. Gitu… korang mampu nak suruh minah saleh doakan macam ni ke hehe. Keyakinan tu paling penting uols. Doa adalah satu-satunya kelebihan kita tanpa sempadan/jurang benua ke. Kalau kita ikhlas dan yakin, takde apa yang mustahil.

Dan saya siapkannya. Mungkin berkat doa Steph atau cikgu-cikgu saya ke kan 😉 .

Saya sangat terinspirasi dari video ini. Ending dia ada sebut tentang Valentine tetapi saya rasa pembaca blog saya dah cukup dewasa untuk mencari yang baik-baik dari video ini. Kata-kata latar dalam video ni semuanya saya suka antaranya:

“Be passionate, even when the spotlights are off”

“Fall down, get back up”

Terima kasih kepada team editorial Tazkirah net yang telah menerbitkan artikel ini. Editing yang cantik dan baik seperti setiap kalinya. Sudah 15 kali saya tersengih-sengih tengok nama sendiri, perasaan gembira dan terharu yang masih sama seperti waktu artikel pertama saya diterbitkan dulu. Kita mungkin akan lupa orang-orang yang kita terserempak di jalan 1 tahun yang lepas, tapi kita tak akan lupa mereka yang jumpa, terima dan ajar kita waktu kita tak ada apa-apa. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik team ini kepada saya.

Di akhir video tu ada tulis:

Stephanie

Keep dancing.

Saya tulis untuk diri saya:

Dalin Ali

Keep dancing writing.

Ok, jemput baca artikel Ballerina Berhijab Pertama Di Dunia saya, KLIK SINI!

Selamat pagi. Bye.

One thought on “Artikel ke 15 : Kisah ballerina yang comel

  1. Keep writing Anabella Bon Bon!!!

    Aku admit..I am seriously too busy sometimes even to read my favourite blog (dalinali.com) tapi..sesekali ada masa tu..memang aku khatam kan semua ok!!

    So..remember.. I AM WATCHING YOU! KEEP WRITING!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge