So no one cares….

Salam,

Sedang scroll newsfeed facebook jumpa artikel ini.

Serius saya dengki dengan penulisan begini sebab saya kesat airmata sepanjang membacanya.

Saya memahami apa yang dia lalui dulu walaupun saya mungkin lain sedikit ada team editorial, ada deadlines, ada blog.

Dari awal sampai akhir, mata bergenang-genang juga.

Sebagai penulis kita boleh memilih untuk tidak menulis tetapi itu sebenarnya lebih melukakan hati kita sendiri.

Macam dia tulis artikel ni, seseorang di tempat yang beribu-ribu kilometer jauhnya seperti saya, boleh merasakan apa yang dia lalui.

Saya pernah terbaca kalau penulis itu ketawa waktu menulis, pembaca dia pun mungkin akan ketawa juga.

Maksudnya perkara-perkara hati ni tak boleh ditipu.

Ia lebih kepada kejujuran and sometimes will reveal your own weakness(es).

But it is okay.

As long as you have a greater purpose, everyday….

BACA DI SINI.

Bye uols.

p/s: Penulis ni dah berjaya sekarang, penulis artikel di Huffington Post memang bukan calang-calang orang. Cara dia tulis deskripsi diri comel, Writer and writing teacher. Harap satu hari saya boleh tulis deskripsi macam tu, Dalin Ali, Writer and writing teacher. Berangan tu free haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge