Kenapa saya suka tudung online glitter MK?

Kadang-kadang tengok tudung online ni macam-macam fesyen kan?

2 muka, instant, semi instant, awning. Apa tak pening ke orang lelaki baca haha.

Papa kadang-kadang berdebar-debar ditanyakan soalan maha penting iaitu:

“Pa, Papa rasa Mama pakai tudung mana paling ok? Tudung neelopah atau tudung ni?

Tudung neelopah.

Tapi, Mama rasa Mama pakai tudung ni muka Mama nampak kurus Pa”.

Tak ke pening nak jawab tu ya. Dah tahu tudung apa yang disukai, nakkk juga tanya orang hehe.

Bertabahlah….

Tip dia iyakan aje mana tudung yang paling dia suka. Cakap tudung yang dia suka tu markah dia 9, yang tadi tu 7 aje. Dia tu wife ye bukan gelfren. Gelpren akak tak campur uols. Kalau rasa badan tu nak seram-sejuk cubalah berterus-terang ada gelfren —> ini lawak dekat Whatsapp pasal minum madu tu. Aah kelakarrr sangatlah ye…..

Oh baiklah. MK baru-baru ni dia ada pakai tudung glitter. Bila dia upload gambar di fb personal seperti biasa nampak cantik angattt ramai tanya, lalu tanpa berlengah, dia telah melaunching Kedai MK dia. Ini juga  tip dari speaker Emma Sani Seminar SOHO yang lepas ya, bila ada kelebihan, orang tanya, “eh beli kat mana barang ni???” Itu peluang perniagaan uols. Itu tanda anda adalah duta produk yang berjaya. Jadi, terus berniaga. Cari pengalaman tu paling mahal.

Lepas tu MK ni bila jual dia cerewet yang amat. Pilih yang cantik-cantik aje. Saya pulak selalu lembap order jadi asyik habis. MK cakap tudung online dia yang terhebat adalah Tudung Glitter Butterfly. Ia adalah shawl yang berbentuk butterfly ya. Saya cuba beli 2, lepas tu terus beli lagi 3 hehe.

tudung online glitter MK
Inilah tudung online glitter MK

Sebenarnya segan juga nak letak gambar ni. Dengan tangan berselirat dekat spek Vincci RM35 tu. Tapi takde pilihan lain, inilah rupa ibu yang terkejar-kejar nak hantar anak pergi konvo tadika pagi-pagi, lepas tu bergegas ke Hari Kantin sekolah. Mungkin ada yang pertikaikan orang perempuan berselfie. Selfie ni sebenarnya untuk melihat kesesuaian tudung, warna, coverage ok ke. Bila bersiap ala-ala rockstar macam-macam pertanyaan seperti “Mama mana kasut abang, Mama mana getah rambut adik, Mama mana kupon abang, Mama Papa mana?” dan 1001 perkara lain. Nak keluar rumah seperti nak keluar negara macam-macam perkara nak fikir, sampah tadi nak buang, baju dah sidai ke, kunci rumah dan kereta pun hilang selalunya. Itu sebab kebanyakan gambar di dalam kereta, dan mungkin dalam lif. Itu ajelah beberapa saat bersendirian lepas tu campak telefon dalam beg meneruskan kehidupan seperti biasa. Tapi kena pandai-pandai juga maksudnya adalah batasan berselfie yang kita sendiri tahu baik dan buruknya kan 😉 .

Yang kau ni tiba-tiba lari tajuk kenapa. Baiklah. Ok tudung online MK ni saya suka sangat sebab:

  1. Ia tebal. Tidaklah tebal sangat tapi tidaklah berbayang-bayang nampak leher tu. Pakai anak tudung/ serkup tu ok dah. Tak perlu inner neck. Nak pakai pun boleh.
  2. Ia terbentuk dengan baik. Kadang-kadang orang perempuan ni sibuk nak bercorner kat atas tu kan. Saya ni pula jendul/ dahi lebar juga orang kata kecik-kecik dulu kononnya cerdik. Sebab kain dia tak nipis dan lembik jadi ia terbentuk dengan mudah. Pakai spek pun bentuknya tak lari —> lihat subjek di atas.
  3. Ia tak menyerap peluh. Ok saya kalau panas-panas bergerak ke sana sini berpeluh juga di bahagian dahi. Kalau pakai shawl jenis yang menyerap tu dia akan berkesan tau di tepi dahi. Segan juga pergi court atau jumpa banker kau ni dah kenapa berjoging ke hapa tadi datang sini? Shawl MK ni dia tak berkesan pun kalau berpeluh. Kira kita nampak tip top ajelah di bawah terik mentari. Perasan haha.
  4. Ia MUDAH. Nampak tak saya besarkan. MUDAH DIPAKAI. Bentuknya butterfly. Tak perlu nak pendekkan sebelah ke. Letak aje di tengah-tengah kepala, tarik sebelah dan pinkan ke belakang kepala. Pin sebelah lagi ke bahu. Siap! Tak perlu nak buat gulungan ombak rindu, lipatan kipas bagai. Tak perlu ya.
  5. Ia sopan. Hanya mild glitter/kilat yang tak jelas pun. Shawl ni juga tidak terlalu labuh. Bagi saya ia sesuai bagi orang yang tidak biasa melilit shawl yang terlalu panjang. Saya pernah beli shawl jenama Cattleya ia panjang sangat sampai saya tak tahu nak buat macamana dah. Pakai pula time hari raya sudahnya gambar raya saya tahun ni tak cantik. Tetiba nak salahkan tudung haha. Maksud saya tudung MK ini coveragenya ok, nampak sopan juga. Saya paling suka tengok orang yang bertudung litup sempurna tapi dia nampak cantik sangat. Bagi saya itu kecantikan yang sebenarnyalah. Mempesonakan. Doa-doakanlah kita semua ke arah itu ya. Amin.
  6. Ia MURAH. Ini serius tudung ni memang murah gila. Saya pernah beli tudung berharga hampir RM100. Saya boleh beli 4 – 5 tudung MK ini dengan bajet yang sama. MK ni baik sebenarnya dia tak jual mahal-mahal. Tudung ini kalau di butik berharga hampir RM40 tapi MK jual pada harga separuh sahaja. See, macamana saya tak sayang dia?

Kelebihan yang paling utama adalah ia dijual oleh MK. Dia cantik, jujur dan baik hati. Dia walk the talk, dia jual, dia pakai.

Anda boleh tempah Tudung Online Glitter Butterfly ini no. 019-2147220. MK ni pekerja bidang profesional juga jadi sila fahami jika dia sibuk sikit ya. Stok tudung sangat cepat habis jadi biasanya saya minta reservekan warna-warna yang saya selalu pakai bila dia ambil stok. Dia juga dengan jujurnya akan beritahu warna mana yang cantik dan sesuai. Saya selalu percaya dengan taste dia.

Saya taklah menjanjikan kesempurnaan, bulan bintang dengan tudung online MK ini. Cuma ia sangat memudahkan saya, dan tidak mahal juga. Untuk pergi kerja hari-hari, kita pun nak tukar-tukar tudung juga kan. Beli tudung online boleh, cuma lihat testimoni (gambar, komen) di page mereka dulu. Bukan model mekap cun-cun pakai, tapi rakyat marhein macam kita. Check out fb page Tudung Online MK ini di sini. Jumpa lagi. Bye 😉 .

2 thoughts on “Kenapa saya suka tudung online glitter MK?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge