Terbayang-bayang di pelupuk mata

Pernah dengar lagu ni?

Terbayang-bayang di pelupuk mata

Digenang-genangkan digenang cintamu….

Lirik lain macam kelakar juga actually, tapi ia catchy.

Ada sesetengah hari saya rindukan Atuk saya.

Bila saya demam, bila saya rasa lost.

Bila baca post yang lepas ….tengok sawah, rindu Atuk, saya jadi betul-betul rindu pula.

Pernah rasa rindu macam tu?

Nak naik vespa, berdiri kat depan, pergi pekan, beli mainan sepapan?

Oh hari ni hari Khamis, jom baca Yassin untuk atuk, nenek dan semua yang kita sayangi.

It’s hard when you miss people. 

But, you know, if you miss them, it means you were lucky.

It means you had someone special in your life,

someone worth missing…

-David Avocado Wolfe

2 thoughts on “Terbayang-bayang di pelupuk mata

  1. ada dua atuk, dua nenek.

    satu atuk dah meninggal. tapi tak pernah dapat jumpa.

    atuk yang kedua pun dah meninggal. dapat jumpa, tapi tak dapat datang masa nak tanam..sebab belajar kat luaq negara..tak sempat balik..mak plak tak bagitau..sebab masa tu tengah exam besaq..takut terganggu exam..

    nenek yang pertama..dah meninggal. baru aje..tapi..tak sempat pulang sebab masa tu ada kerja kat luaq negara..

    nenek yang last ni..masih ada..dan masih senyum bila nampak gua. umur dah lebih 90++..

    masih gagah solat, masih suka minum kopi..masih ingat nama bini gua.

    Yap. They worth to remember.
    titan recently posted…Peristiwa dan hari penting pada 28 JulaiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge