diy rak kayu

Hai. Saya takde idea nak tulis tapi nak post juga. Bila malas menulis paksakan diri ya. Rasanya saya fikir banyak benda sekarang, jadi kata-kata banyak hilang. Tapi, kerja penulisan saya dah siap. Walaupun ada masanya saya duduk berjam-jam dan berhari-hari depan laptop taip, delete. Minum kopi, delete semua. Taip balik. Tapi, ia dah siap. Tepuk bahu sendiri, good girl.

Projek diy rak kayu ni suami saya sediakan dari kayu palet. Gambar papan kayu palet asal ada tapi saya malas nak upload. Boleh gitu? Gambar di sini biasa saya edit guna Pixlr di handphone (untuk dapatkan saiz yang sesuai), kemudian emel. Lepas tu kena rename gambar untuk tujuan seo. Kadang-kadang saya ikut rules seo. Tapi kalau takde mood macam sekarang, saya letak aje hehe.

diy magazine rack

Sebenarnya, ini bukan plan asal. Tapi saya sangat hargainya. Ia dah selamat dipaku di laundry area saya. Saya memang suka baca magazine. Kadang-kadang rehat sekejap, luruskan kaki baca magazine. Ada lebih kurang sebakul majalah lagi, jadi mungkin akan buat begini pula.

diy magazine rack

Modalnya hanya kayu palet (percuma) dan spray sahaja. Dan, tentulah kerajinan bertukang, yang saya tidak milikinya 😉 .

Anak-anak saya pula minta Papa dia buatkan rak buku mereka juga. Jadi, bila google diy kids wooden rack, saya jumpa ini. Cantik juga.

diy kids wooden rack

Oh ya, itulah kayu palet tu ya. Ia biasa jadi tapak untuk menyusun alatan yang banyak seperti batu-bata atau apa sahaja. Ia akan dibungkus dan mudah diangkat guna forklift. Bajet terer sangat explain padahal baru tanya Papa yang sedang melintas ni hehe.

Ok, nanti saya kongsikan lagi kisah-kisah diy saya. Doakan saya rajin menulis. Cuti sekolah maknanya saya busy dengan partime job juga. Jumpa lagi. Bye!

One thought on “diy rak kayu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge