How to keep running

Gitu.. omputeh terus haha.

Kadang-kadang saya pelik kenapa saya rindu blog ni. Rasanya ia dah jadi seperti diari. Bila menunggu lama di court, saya baca kadang-kadang gelak juga. Ia samada dua, gelak atau bergenang air mata. Bila saya tulis sedih, rasa macam ok jangan delete, sila tulis post gembira segera. Hanya MK sahaja yang memahami konsep penulisan begini. Dia terima ke Neng Yatimahan saya seadanya. Dia tahu saya sewel, saya akan ketawa lepas tu sedih, tapi saya akan move on.

Sejak beberapa bulan ini, banyak juga perkara yang berlaku dalam kehidupan saya. Ada sedih, ada gembira. Kerja juga semakin sibuk. The best part adalah saya dapat menulis. Part tak best dalam penulisan adalah saya kena compete dengan diri saya sendiri. Bila saya tulis artikel, pembaca pertamanya adalah saya. Adakah saya akan baca sahaja artikel itu tanpa skip sampai habis? Seronokkah SAYA membaca artikel saya tu? Itu yang paling susah sekali.

Bila saya mula menulis di sini, saya tak sangka ia akan dibaca oleh orang pun. Sekarang average stats adalah 100+ unique visitors sehari. Entah betul ke idak stats tu haha. Yang komen di sini saya kenal, tapi yang lain tidak. Saya selalu berdoa cikgu-cikgu, editor saya tak baca blog ni haha. Terima kasih kepada yang membaca cerita saya. Cerita saya biasa-biasa sahaja. Ramai yang datang baca post Neelofa actually. Sep sikit (high five).

Oh berbalik kepada tajuk, how to keep running? Saya dah berlari 2 bulan juga. Ia tidaklah hari-hari pun, 2-3 hari sekali. Macam tak percaya juga saya yang pemalas ni boleh berjoging secara konsisten. Kurus? Tak kurus pun. Turun 1 kg, naik 0.5 kg. Gitu. Tapi ayat comel MK dalam blog dia adalah Saya gemuk dan debab, tapi saya kuat ok! Saya gelak besar baca blog dia masa tu haha. MK adalah orang yang mula-mula mengajar saya menulis dari hati. Dia kata dia dah tak kelakar sekarang but, Atan, kau sentiasa menceriakan aku okeh. Tapi dia dah kurus, ok saya jelly (jeles).

Kalau anda diserang masalah dan kesibukan dan sebagainya, nak buat apa?

P_20150524_094241

Absorb it like a pair of running shoes.

Face it and enjoy the view.

Bila berlari saya perasan kalau terus laju terus sakit kaki. Tapi kalau saya maintain aje, saya boleh lari lebih lama dan mungkin lebih jauh.

Ia seperti hidup ni juga. Kita memang tak boleh lari dari masalah, kita cuma perlu hadapinya.

Ini bacaan saya selepas 2 bulan. 2 pusingan taman. 1 pusingan average 1.5km. Rekod guna application Noom.

Screenshot_2015-05-24-09-45-25

Kalau ikut purata, saya dah boleh masuk larian 5km dan habiskan dalam 1 jam. Tapi sebenarnya saya dah pancit gila even setengah jam tu.

Tapi, saya akan mula tambahkan satu round lagi menjadi 4.5km.

Tidak kira berapa perlahan anda berlari, yang penting teruskan berlari.

Hopefully bacaannya bertambah baik nanti.

How to keep running?

Believe in yourself.

Screenshot_2015-05-02-12-22-41_1

 

Bye uols 😉 .

3 thoughts on “How to keep running

  1. correction Ana: Aku belum kurus. Kurus pada aku yelah berat ideal (56-57kg) No..no…aku masih jauh. Tapi memang aku mengaku aku kuat…mihmihmih.

    Anywaaayyy….3km+ speed 7.3km/hr that’s great ok!!! Means kalau ko lari sejam dengan speed tu…ko akan dapat total kilometer sebanyak 7.3km!!! that is very good!!!

    Keep it up!! Jgn lupa simpan semua track noom yg ko dah snap tu dalam satu album dalam phone. Aku namakan album aku “Running book”.

    Nanti at a later time, you can see that you are faster & u ran farther!!!

    U’ll be proud of yourself later soon..baby soon!!!

    Aku memang dah lama proud of you!! So…now..it is your turn to be proud of yourself!!

    Go run & get it!!!!

    Weeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

    (sowwyyy….terpanjang…motivation terlebih…hihihi)
    MK recently posted…Great Eastern Colour My Heart Run 2015My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge