Diy project kerusi taman

Hai. Hari tu saya janji kan nak tunjuk gambar kerusi taman hasil diy project saya. Meskipun takde siapa yang menuntut janji, saya tetap akan tunjukkan hehe.

Sebenarnya takde apa yang istimewa pun, kami cat warna biru sahaja. Kerusi ni dah berusia 10 tahun juga. Harganya dulu RM150. Sangat penting dulu anak-anak saya masa kecil suka duduk luar rumah. Kadang-kadang tengahari pun nak duduk luar (weekend). Jadi, dah tentulah perlukan kerusi nak duduk sementara dorang main tanah, berlari-lari tu kan.

Dulu warna putih, tapi dah kusam sangat. Dengan pakej bulu kucing lagi. Jadi bila baca majalah Dapur saya dapat idea warna biru pekat. Warna biru jadi kegemaran saya juga cuma saya jarang guna untuk deko.

diy project kerusi taman
kerusi taman setelah dicat warna biru

Meja bulat kecil tu sebenarnya meja belajar anak saya warna pink. Kakinya pernah patah jadi dibetulkan semula. Meja pun dah rosak dan diconteng jadi lebih baik spray warna lain terus.

diy project kerusi taman
magazine Dapur tapi bagi idea untuk area lain juga hehe

Masalah lain saya sekarang adalah lambakan majalah yang saya ada, tak tahu nak simpan di mana. Saya suka rumah tak banyak barang jadi dalam macam dah penuh juga rak buku saya. Saya perlu banyak membaca sebab saya kena menulis. Macamkan penulis pro padahal nak baca magazine aje selalu kan haha. Sayang pula nak buang majalah sebab nanti tiba-tiba teringat eh majalah tu ada idea nak tulis tentang ni, tentang tu.

Jadi, saya telah dapat idea untuk membuat tempat meletak buku berbentuk para di ruangan kerusi taman ini juga. Contohnya begini:

diy project backyard
next diy projext kotak kayu vintage

Rak ini akan digantung di dinding supaya anak-anak bulus saya tak dapat beristirehat di dalam tu. Ia akan digantung secara menegak ya. Saiz akan customized ikut saiz magazine. Apa pun ini hanyalah angan-angan saya sahaja. Sudah tentulah Papa kena mengerah tenaga beliau menggunakan papan-papan sedia ada. Biasanya projek begini akan mengambil masa yang sangat lama sebab dia pun sibuk juga.

Tapi tak apalah. Berangan kan free. Saya harap saya ada rak majalah tergantung di bahagian ini suatu hari nanti.

Saya dalam proses menulis satu artikel. Setiap kali ia akan buat saya gentar, seram-sejuk, takut orang tak baca/menyampah dan 1001 perasaan negatif lagi. Tapi saya harus mencuba tidak kira berapa banyak kali saya gagal. Ini screenshot status Dr Bubbles, seorang badut yang menghiburkan kanak-kanak sakit kritikal di hospital. Saya selalu membacanya, di hari-hari saya perlukannya.

dr bubbles

Itu sahaja cerita diy project kerusi taman kali ini. I will come here again. Bye!

One thought on “Diy project kerusi taman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge