Best sangat ke tudung neelofa ni?

Seriously, best sangat ke tudung neelofa ni?

Kawan saya si Norma tak habis-habis promo tudung ni. Saya skeptikal sikit sebab takut tak sesuai, sebab muka kan bulat PAUh dilayang hehe. Lagi satu saya trauma beli online, bila pakai tak sesuai. Model pula muka bujur tirus runcing kan. Hmmmm….

Oleh kerana saya memang mudah dipengaruhi, maka saya order juga  satu tudung neelofa jenis babes & basic ni dari si Norma. Tak tahan godaan kew? 😉

Bila dapat beginilah rupa dia ya.

tudung neelofa

Tudung neelofa ni kebanyakannya adalah instant shawl. Naelofar babes & basic ni telah siap dijahit seolah ada inner neck sekali. Bagi saya ia praktikal juga. Tapi….

Bila pakai memang bulat juga muka, stress. Bulat tu memanglah kan, masalahnya dia melekap ketat di muka tu. Rasanya bukaan dia masih tak berupaya menampung kemakmuran pipi saya ni hehe.

Tapi kan, tetiba teringat tip blog Fatin Liyana Honeykoyuki, kalau inner agak ketat, dia ajar untuk tetas sedikit bahagian belakang. Masa tu zaman tudung syria sedang meletop dengan inner magic. Biasalah, saya baca blog remaja-remaja ni dulu. Jiwa muda gitu, ala korang pun sama kan, skodeng blog Fatin 🙂 .

Saya pun ambil pisau lipat dan tetas sedikit di bahagian bawah dagu. Ok juga, tak nampak macam kena tetas pun dari luar.

tudung neelofa

Alhamdulillah. Rasa selesa sangat pakai tudung neelofa ni. Ia labuh, kain tidak terlalu tebal, tidak jarang, tak panas dan mudah dibentuk. Guna jarum peniti dan brooch, siap. Memang cepat.

Walaupun pipi PAUh dilayang itu masih jelas di situ haha, saya pasrah.

Kalau pakai shawl agak jarang, perlu cover dengan inner neck kan, kosnya lebih kurang sama (shawl RM30, inner RM20, postage lagi).

Satu tudung neelofa babes & basic berharga RM53. Datang dengan pembungkusan yang menarik juga. Boleh jadi hadiah untuk yang tersayang. Boleh juga request untuk menjadi surprise/ pujuk gift seperti, tudung neelofa + kad + cokelat, dan diposkan kepada isteri masing-masing. Saya tak jual ya, tapi kawan saya Norm. Tapi bab menulis ayat-ayat simple but nice bagi memujuk isteri terchenta tu saya rasa saya akan assist Norm haha (sendiri lantik diri sendiri wakaka). Jika isteri kata, eh muka saya tak sesuailah, bulat, bolehlah merujuk entri saya yang tak seberapa ni hehe. Apatah lagi mereka yang berwajah tirus daun sireh, bertambahlah comelnya kan 🙂 .

tudung neelofa

Packaging untuk tudung neelofa babes & basic. Cantik kan!

Saya sentiasa mencari tudung yang sesuai selama ini. Tak sure berapa banyak tudung, shawl yang saya dah sedekahkan kerana tak menepati citarasa saya. Trending tudung dan pakaian sopan di internet sekarang memang sangat baik. Orang perempuan memang suka cantik-cantik, ini fitrah. Tapi, mestilah bijak juga memilih apa yang ditetapkan dan terbaik untuk kehidupan kita di sini dan di sana nanti.

Oh tudung neelofa boleh dijadikan hadiah untuk BFF masing-masing juga.

Contact Norma 019-3497286, COD area Ampang, Pandan Indah, KL Sentral. Pengeposan ke seluruh Malaysia. Or check out her instagram, Lemari Bhaju, Jika tak tahu nak pilih yang mana, boleh tanya dia juga. Dia kawan fashionista saya dari UKM. Orang lain pergi cafe pakai jeans & t shirt, dia pakai skirt dan cardigan okeh haha. Asalnya dia membeli untuk diri sendiri, suka sangat sampai jadi agen tudung neelofa dah.

Tudung neelofa best ke? Definitely, I will order again. Jumpa di review yang lain. Bye.

p/s: Kalau nak baca lagi kenapa saya suka Tudung Neelofa, KLIK SINI.

Nak tahu Tudung Neelofa best, atau tudung Ayu Rawdah ?, KLIK SINI.

REVIEW TERKINI, Tudung Neelofa Raya Thumbelina! KLIK SINI.

11 thoughts on “Best sangat ke tudung neelofa ni?

  1. Susah saya nak tahu best ker tak kak.. tp yg konfom kalau saya pakai memang xbest.. haha

    Nak cari tudung tuk my datin.. masalahnya.. jiwa ni lum terer untuk menepati citarasa tudung cik datin.. nak wat macam mana.. banyak kali ubah ikut trend.. tp.. kalau tudung labuh.. senang hati sikit.. haha..
    Aretikz recently posted…Rumah 1 MalaysiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge