Artikel ke 4 di Tazkirah.net

Saya anak ke 4 dari 5 beradik. Dah darjah 1 baru dapat adik jadi memang selalu dimanjakan dan juga dibuli abang kakak.

Anak ke 4 ni rasanya mudah juga bergantung dengan orang lain, tapi pandai juga berdikari bila tiba masanya.

Sensitif tapi penyayang. Sape lagi nak puji diri sendiri wakakaka.

Perangai buruk ada juga seperti suka ikut kepala sendiri, vokal bila perlu sebab selalu pertahankan diri bila kena buli dan lain-lain biarlah rahsia aje korang tak tahu haha.

Hari ini, artikel ke 4 saya disiarkan di website Tazkirah.net. Baca DI SINI.

Walaupun impian saya untuk menulis sebuah buku sebenar masih jauh di awan biru (ayat tu tak menahan), kesempatan menulis di website ini sudah cukup membahagiakan saya. Saya percaya Allah adalah sebaik-baik perancang dalam setiap langkah yang saya ambil.

Sebenarnya semua tulisan saya di sana dan blog ini adalah peringatan untuk diri saya sendiri. Saya perlu mengingatkan diri saya sendiri berkali-kali.

Baru-baru ini saya google tajuk artikel pertama saya, dan terjumpa ia dikongsikan di satu website. Baca DI SINI.

Artikel asal boleh dibaca di page ‘Saya menulis di media lain’ di sisi atas blog ini. Klik artikel yang pertama.

Sebagai penulis amatur, saya tidak pernah berharap artikel saya akan dibaca oleh ramai orang pun.

Dengan menulis, kita tidak mengetahui betapa jauh capaian penulisan kita. Mungkin ada info yang sangat dicari-cari oleh orang, dan kita pula berpeluang menyampaikannya.

Jadi geng (tiba-tiba sangat geng), teruskanlah blogging/menulis untuk kebaikan walau sekecil zarah pun.

Semoga panjang umur saya untuk menulis artikel 5 dan seterusnya, dan mungkin di media lain juga. In sha Allah.

Bye!

7 thoughts on “Artikel ke 4 di Tazkirah.net

  1. Aretikz: haha.iya itu impian jgn jadi kenangan sudahh. Mengarut kat blog tu takpe satu teknik lepas tensi. Kita kan suka cerpen hehe.
    Idd: waduh nggak bisa gitu ilmunya tiada. Sekadar omongan ringkas shj. Terima kasih membacanya ya
    diana recently posted…Kali ke 4My Profile

  2. Emalin: T_T. Terima kasih. Saya anggap ia satu doa. Harap 43 org lagi doakan, atau mmg bukan ke situ arah penulisan saya 😉 .
    diana recently posted…Kali ke 4My Profile

  3. Tahniahlah… tu tandanya skill menulis dah makin hebat, tak lama lagi berjaya lah nak menulis kat buku pulak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge