Hari Ahad lepas Aiman cakap Mama, Elsa sebenarnya adalah boy.

Ha? What do you mean Aiman?

Mama, Elsa tu bukan girl. Boy!

Di tepi, Airis @ Adik buat muka comel sambil kedip-kedip mata dan angguk-angguk 18 kali.

 

Lahai, patutlah panggil Elsa selama ni buat dont know jer.

Jantan rupanya haha.

(FYI: Elsa @ Nur Elsa Sofia Rodriguez adalah anak kucing saya)

Habis tu, takkan nak panggil Elsa kan. Penganiayaan gender namanya tu.

tip jaga kucing selsema dan sakit mata

 

Adik nak namakan apa?

Olaf—->> Frozen inspired. Cliche sangattttt..

 

Aiman nak namakan apa?

Taufik Batisah.

Hmmmmmmm….

Taufik Batisah? 

(Actually saya gelak besar masa dia sebut nama ni)

Ni semua pengaruh lagu Awak kat mana, awak kat mana tu lah kan.

 

Memang selalu nampak berita dia di paper baru-baru ni.

Nama tu tak hengat ye, lelaki yang diminati oleh si cantik manis Nur Fazura aje haha.

Taufik Batisah ok per.

Bila panggil dia pandang okeh. Diam tanda setuju le tu 🙂 .

 

Tapi Aiman pssstttt, nanti Adik merajuk, biar aje dia panggil Olaf.

We call Taufik Batisah okehhh..

Adik dengan gigih nyanyi lagu “In Summer” ni untuk mengukuhkan permohonan nama Olaf itu.

Beria-ria gayakan lirik last “In summerrrrrrr……” tu.

Asalkan Adik bahagia okey.

 

Nama terkini: Taufik Batisah.

Nama pendek: Olaf

😉

9 thoughts on “Silap

  1. hahaha…ok pe..nama Taufik batisyah pun sedap..ikut musim jugak ye..tahun depan entah apa pulak naka di tukar nya..

  2. IDD: hahaha nama jiran bahaya sangat tu.
    MJ: hmmm, anak-anak zaman sekarang. kita dulu kru, feminin bagai kan 😀
    HB: Iya betul sangat. Ipad, frozen. DVD, frozen. Nak terfrozen rasanya kepala ni hehe
    Diana: Hmmm, tak tahulah. Harap-harap kekal ni boleh buat ic terus
    Dr F: Sekapal lah kita ya Doc 😀
    diana recently posted…Hello world!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge