Pelangi Kan Datang!

It is kind of heartbreaking jugalah, melihat banjir di Pantai Timur.

My BFF, Laila, sedang tunggu hari aje nak melahirkan di Kuantan. Dia selalu tak nyenyak tidur malam, sebab takut rumah naik air dan kampung pula di Pekan, kawasan yang memang air selalu naik. Pejabat dia pun di situ.

Dan saya di sini, sibuk nak settlekan part last beli beg sekolah anak-anak, sedangkan mereka di sana….

Laila dan semua di sana, kami semua doakan keselamatan dan kemudahan anda di sana. Always.

Saya kan ada habit membeli buku dan majalah, lepas tu lupa nak baca.

pelangi kan datang

 

Majalah JOM! ini sangat comel macam Reader’s Digest. Senang sumbat dalam handbag tau.

Ia diasaskan dari website QuranicGen.com. Ada applikasi di IOS dan Android juga. Search – Majalahjom.

Saya beli di outlet NEWS. Biasalah kalau weekend window shopping, sempat singgah kedai buku ni sahaja.

Gaya penulisan sangat santai dan menarik. Anda boleh lihat gambar covernya. Ada English article juga.

Ada artikel dikekalkan guna gaya bahasa asal penulis, memang santai tapi bermesej. Deep.

Keluaran JOM! kali ini menekankan tentang Surah Ad-Dhuha.

Dan membaca tulisan editor ini seperti tikaman terus ke jantung saya (suka tulis over camni kan hihihi) 🙂 .

“…Hari itu, saya membaca surah ad-Dhuha dan terhenti ketika sampai pada ayat ke-3 surah ini yang bermaksud:

(Bahawa) Tuhanmu (wahai Muhammad) tidak meninggalkanmu, dan Ia tidak benci (kepadamu)”

Surah ini seperti tulisan Khadeejah Khaulah (Editor) membawa tema KECUKUPAN. Merasa cukup dengan janji Allah bahawa there’s something better for you ahead.

Seperti Allah memberitahu “I am here, I am always here. I won’t go anywhere. Why would I?”.

Terus tenang, pelangi kan datang!

Laila & semua di pantai timur, take care.

4 thoughts on “Pelangi Kan Datang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge